Sluit je aan bij protesten van Kick Out Zwarte Piet!

DH_Kan_Het
Aankomende zaterdag, 16 november, vinden overal in Nederland de Sinterklaas intochten plaats. Net als voorgaande jaren zullen in verschillende steden die bij deze intocht nog zwarte pieten hebben, ook demonstraties van Kick Out Zwarte Piet zijn. Deze kunnen ook dit jaar klaarblijkelijk weer rekenen op veel agressie van “beschermers van het kinderfeest”. Ook in Den Haag zal een demonstratie van KOZP plaatsvinden, meer informatie daarover vind je op de pagina van KOZP Den Haag.

De toon van pro-pieten is afgelopen vrijdag extreem duidelijk gezet en vraagt om solidariteit en weerbaarheid. 
Organiseer jezelf en de mensen om je heen en sluit je aan bij de protesten van KOZP!
Er vinden Kick Out Zwarte Piet acties plaats in Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Den Haag, Rijswijk, Den Bosch, Dordrecht, Almere en Nijmegen.
Persbericht KOZP Den Haag:
“Kick Out Zwarte Piet zal ook dit jaar aanwezig zijn bij de Sinterklaasintocht in Den Haag op 16 november. Met een vreedzame demonstratie in de Scheveningse haven zal de beweging oproepen tot een inclusief Sinterklaasfeest: fijn voor alle kinderen, en dus zonder de racistische karikatuur zwarte piet.
KOZP Den Haag heeft de demonstratie op maandag 14 oktober aangemeld bij de gemeente Den Haag. Ze willen demonstreren in de haven van Scheveningen, waar de boot met Sinterklaas aankomt. De beweging roept de burgemeester op om er alles aan te doen om KOZP Den Haag bij de intocht aanwezig te laten zijn, en zo het demonstratierecht te waarborgen.

Ook heeft KOZP Den Haag sponsors van de intocht aangeschreven. Ze hebben hun gevraagd niet mee te betalen aan de intocht in de huidige vorm. KOZP Den Haag zal de komende weken de aandacht verder vestigen op deze sponsors. Zo hopen ze hen te overtuigen dat deze achterhaalde uitvoering van het Sinterklaasfeest hun bijdrage niet waard is.

Vorig jaar konden KOZP-demonstranten in Den Haag hun demonstratierecht niet uitoefenen. De burgemeester had te weinig politie ingezet, wat leidde tot een gevaarlijke situatie voor de demonstranten. Agressieve extreem-rechtse tegendemonstranten hadden in de binnenstad vrij spel, waardoor de groep vreedzame KOZP’ers niet voorbij het Malieveld kon komen.

KOZP verwacht een grote opkomst voor de demonstratie in Den Haag. Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hebben zwarte piet eerder al afgeschaft, wat de druk op de gemeente Den Haag verder opvoert. De beweging roept iedereen op om bij de demonstratie aanwezig te zijn, om luidkeels te laten weten dat Sinterklaas pas echt een feest kan zijn wanneer zwarte piet afgeschaft is.”

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.