Neonazi’s R.V.F. cancelen demonstratie – weerstaand loont!

antifa_area_eggshell_single

De neonazi’s van het Racial Volunteer Force hebben hun geplande antisemitische demonstratie van 28 september a.s. afgelast. Het Racial Volunteer Force wou op die dag in de buurt van de Israëlische ambassade een demonstratie organiseren tegen de zogenaamde “zionistische schaduwmacht”.

Het Racial Volunteer Force laat op haar facebook-pagina weten dat de demonstratie niet doorgaat omdat de locatie veranderd zou moeten worden. Naar hun eigen zeggen zou dit van de politie moeten omdat “hun veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden”.

Weerstand loont!

De geplande tegendemonstratie “Nee Tegen Neonazi’s” georganiseerd door Movement X en AFA Den Haag zal vooralsnog niet doorgaan. Wel willen we benadrukken dat mobilisatiekracht en weerstand tegen fascisme en nazisme loont. Zonder de aanmelding van een tegendemonstratie en het verspreiden van informatie over wat het Racial Volunteer Force is, had deze demonstratie plaats kunnen vinden van de Politie en Gemeente Den Haag. Het is daarom van groot belang om iedere keer weer in groten getale op te komen dagen om extreemrechts het zo moeilijk mogelijk te maken om zich op straat te manifesteren.

Wij roepen dan ook iedereen op om op 28 september waakzaam te blijven en de facebook-pagina’s van Movement X en AFA Den Haag scherp in de gaten te houden voor eventuele updates. Het is al vaker voorgekomen dat als extreemrechts hun zin niet krijgt ze rare sprongetjes maken in de vorm van spontane en confronterende acties.

Nooit Meer Fascisme!

AFA Den Haag – https://www.facebook.com/afadenhaag/
Movement X –
https://www.facebook.com/MovementmvX/

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.