23-03-2019: Kom naar de Samen Tegen Racisme demo in Amsterdam!

23maart2uur-1Op zaterdag 23 maart vindt de jaarlijkse antiracisme demonstratie georganiseerd door Comité 21 Maart plaats in Amsterdam. Ook AFA Den Haag roept op om af te reizen naar de demonstratie om daar samen met andere antifascisten deel te nemen aan de demonstratie in het antifascistisch blok (https://www.facebook.com/events/2271666986432946/).

Extreemrechts is al geruime tijd wereldwijd in opmars. Zowel in politieke instituten als op straat krijgen fascisten steeds meer ruimte en macht. De aanwezigheid van fascisten in zowel de politieke als openbare ruimte stimuleert daden van terreur zoals die van afgelopen vrijdag in Christchurch. De extreemrechtse terroristische aanslag is geen geïsoleerd evenement en past in het rijtje van fascistische terreurdaden in de afgelopen jaren zoals de schietpartij van Breivik in Noorwegen in 2011, en de schietpartij in een synagoge in Pittsburgh vorig jaar.

Ook in Nederland neemt racistisch en fascistische geweld toe. Een aanslag met molotov cocktails op een Moskee in Enschede, het blokkeren van snelwegen om KOZP-demonstranten tegen te houden en een racistische pogrom in Urk zijn hier maar enkele voorbeelden van.

Kom daarom op zaterdag 23 maart naar de antiracisme demonstratie in Amsterdam om een vuist te maken tegen racisme en fascisme!

Nooit Meer Fascisme!

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.