Antifascisten flyeren in vertrekhal voor sluiting deportatiegevangenis

Zo’n tien antifascisten hebben afgelopen zaterdag flyers uitgedeeld in en voor de vertrekhal van Rotterdam / the Hague airport. In de flyer riepen ze op tot de sluiting van de deportatiegevangenis die bij het zelfde vliegveld aan de landingsbaan ligt. Hier onder de tekst van de flyer:

Niet iedereen vliegt vrijwillig. Sluit de deportatiegevangenis Rotterdam /the Hague airport

Terwijl u op reis gaat vanaf dit vliegveld zitten er hier naast de landingsbaan honderden migranten in een deportatiegevangenis opgesloten. Alleen omdat zij niet de juiste papieren hebben.
De omstandigheden zijn er slecht. Geen zorg, geen rechten, nauwelijks tijdverdrijf en slecht eten.

Tot 18 maanden kunnen vluchtelingen worden gevangengezet als ze bijvoorbeeld worden gepakt zonder kaartje voor het openbaar vervoer. Die ze niet kunnen betalen omdat ze niet mogen werken. Als het de staat niet lukt om ze te deporteren worden ze op straat gezet, zonder woning, zonder zorg, totaal rechteloos. Tot ze weer worden staande gehouden door de politie waarna ze weer 18 maanden worden opgesloten. Zo zitten sommige vluchtelingen jaren vast terwijl ze niks hebben misdaan en slechts op zoek zijn naar een beter bestaan. De deportatiegevangenis is het gereedschap voor de staat om mensen te ontdoen van hun menswaardigheid en om mensen tegen hun wil in te deporteren naar oorlog, armoede en onderdrukking.

Wij vinden het onacceptabel dat mensen worden bestempeld als illegaal. De staat probeert hun onmenselijk beleid stil te houden en te bagatelliseren. Laten we die stilte doorbreken. Verspreid deze tekst via social media onder #stopdeportation. Mail het vliegveld of de vliegtuigmaatschapijen die meewerken aan deportaties zoals KLM. Of laat je mening horen via Twitter:

Wij eisen de onmiddellijke sluiting van de deportatiegevangenissen. Bewegingsvrijheid voor iedereen!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.