Pegida wil demonstreren in de Schilderswijk.

Het extreem-rechtse Pegida Nederland heeft aangekondigd aanstaande vrijdag te willen protesteren voor de deur van de As-Soennah moskee in de Haagse Schilderswijk. Ze willen hier, tijdens de ramadan, terwijl het avondgebed bezig is varkensvlees barbecueën.

De burgemeester van Gouda en Utrecht verbood de actie van Pegida maar in Den Haag is de gemeente tot nu toe stil. De As-Soennah moskee kwam zelf met een verklaring waar onder andere dit te lezen viel:

“Wij willen onze zorgen uiten over de provocaties van Pegida. De situatie is dermate beladen en risicovol dat wij als moskee niet kunnen garanderen dat alles rustig verloopt.”

Anti-Fascistische Actie (AFA) Den Haag staat zeker niet kritiekloos tegen over de As-Soennah moskee maar ziet de acties van Pegida bij meerdere moskeeën als een pure, fascistische provocatie jegens elke moslim, mensen met een culturele moslim achtergrond en jegens elke inwoner van de Schilderswijk. Dat Pegida onder leiding van de Duitse wapenhandelaar Edwin Wagensveld naar Den Haag wilt komen vinden we niet te toleren.

AFA Den Haag roept niet op tot een specifieke actie onder meer omdat Pegida vaker niet kwam opdagen of in zeer kleine getale. We willen we via deze weg mensen informeren over de plannen van Pegida zodat mensen zelf een afweging kunnen maken wat ze hier mee willen doen. Elke autonome actie tegen fascistische groepen, in wat voor vorm dan ook, juichen we altijd toe. Mochten er ontwikkelingen zijn zullen we meer informatie publiceren via onze website, Facebook en Twitter.

Wees alert!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.