Haagse horeca, geef extreemrechtse apartheidszanger geen podium

SteveAanstaande woensdag 1 juni 2016 zou in Dudok te Den Haag de extreemrechtse apartheidszanger Steve Hofmeyr worden geïnterviewd door Martin Bosma van de PVV. Dudok zegde vandaag het optreden van Hofmeyr af, omdat zij volgens een statement op hun Facebook pagina geen ruimte willen bieden aan discriminatie en racisme. Een verstandig besluit.

De organisatie van het optreden van Hofmeyr zoekt nu een nieuwe locatie. Wij willen via deze weg Haagse horecaondernemers oproepen Hofmeyr geen podium te bieden.
dudok
Al meerdere malen kwam de extreemrechtse zanger uit Zuid-Afrika in opspraak door zijn racistische uitspraken. Zo stelde hij onder andere dat de zwarte bevolking in Zuid-Afrika de “architecten van de apartheid” zouden zijn.

Ook in april 2015 werd een optreden van Hofmeyr afgezegd, omdat het restaurant in Amersfoort waar hij zou optreden geen podium wilde bieden aan racistisch gedachtegoed. Over het optreden in Dudok stelde de Haagse StadsPartij schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders omtrent wat zij van plan zijn te doen tegen de komst van de apartheidszanger.

Dudok kiest er voor om Hofmeyr geen podium te bieden. Wij hopen dat andere horecaondernemers dat ook niet doen: zonder podium geen verspreiding van de racistische ideeën van Hofmeyr. Wij zullen de aankomende dagen in de gaten houden of er een andere locatie wordt gevonden voor het optreden. Mocht dit zo zijn, dan zullen wij deze locatie vragen geen podium te bieden aan racisme, en indien nodig tot actie overgaan.

Anti-Fascistische Actie Den Haag

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actie, Nieuws

Reacties zijn gesloten.