26 t/m 28 december 2014: Actieweekend voor vrijplaats De Vloek

ActiedagenPosterINETDe komend weekend, 26 t/m 28 december, vindt er in Den Haag een actieweekend plaats voor het behoud van kraakpand ‘De Vloek’. Ook de Anti-Fascistische Actie Den Haag ondersteunt de strijd van De Vloek om hun activiteiten voort te blijven zetten op hun huidige locatie.

De Vloek vervuld een belangrijke openbare culturele rol in Den Haag, en bied ook ruimte aan ateliers en experimenterende ondernemers. Maar dit soort ‘vrijplaatsen’ zijn niet alleen belangrijk als culturele broedplaats of underground ontmoetingsplaats, ze hebben ook een belangrijke politieke functie.

Voor het daadwerkelijk beoefenen van buitenparlementaire politiek zijn betaalbare en toegankelijke ruimtes onontbeerlijk. Daarnaast bieden plaatsen als De Vloek ruimte voor politieke initiatieven zonder dat deze geconfronteerd worden met commerciële belangen, of erger nog, een overheid die direct ingrijpt zodra er meningen worden geuit die haar niet aanstaan.

14447301890_6a0a88b345_oWant politieke organisaties kunnen zich pas echt in vrijheid uiten als ze niet hoeven te vrezen om het ontbinden van huurcontracten of het stopzetten van subsidies. Anti-autoritaire idealen kunnen pas in de praktijk vorm worden gegeven als financiële en inhoudelijke afhankelijkehid geen rol spelen.

De Vloek biedt ruimte voor het ontstaan van allerlei culturele en culinaire samenwerkingsverbanden, en is onontbeerlijk voor een daadwerkelijk buitenparlementaire beweging. Daarom moet (en zal) De Vloek blijven bestaan.

Programma actieweekend “Verdedig De Vloek en autonome ruimtes”:

Vrijdag 26 december:
Aftrap-demonstratie van de actiedagen
Tijd: 18:00
Locatie: Kerkplein, Den Haag
Facebook event: https://www.facebook.com/events/967082823320740/

Zaterdag 27 december:
Dag van autonome acties
Tijd: heel de dag
Locatie: heel Den Haag

Zondag 28 december:
Grote demonstratie voor De Vloek en autonome ruimtes
Tijd: 18:00
Locatie: Kerkplein, Den Haag
Facebook event: https://www.facebook.com/events/762798857133891/

Meer informatie over vrijplaats De Vloek vind je op www.devloek.nl
Zie voor meer informatie over het actieweekend op www.vloekactiondays.wordpress.com
Op kijk op de Facebook of Twitter van De Vloek.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.