Den Haag FM zet Antillianen weg als criminelen

artikeldenhaagfmDe Haagse nieuws website DenHaagFM.nl heeft een een artikel op hun website geplaatst waarin Antillianen weggezet worden als criminelen. Naar aanleiding van een zeer suggestief ‘onderzoek’ van RTL Nieuws, dat zich richt op de hoeveelheid verdachten binnen bepaalde bevolkingsgroepen, publiceert Den Haag FM een artikel met als kop “Antillianen meest criminele bevolkingsgroep”.

Bij het onderzoek van RTL Nieuws worden PVV-achtige criteria als ‘Nederland, Nederlandse Antillen, Suriname, Turkije, Voormalig Joegoslavië, Voormalig Oostblok’ gehanteerd. Ook word aangegeven hoe de verhouding is van de ‘groep’ versus ‘autochtonen’. Tekenend voor de vergelijkingsdrift is dat de ‘autochtonen’ op hun beurt alleen met de herkomst ‘Nederland’ vergeleken kunnen worden.

Den Haag FM gaat echter nog een stapje verder. Waar RTL Nieuws spreekt van ‘verdachten’ komt Den Haag FM tot de conclusie dat Antillianen daarmee “de meest criminele bevolkingsgroep in onze stad” is. Buiten dat dit simpelweg niet klopt omdat een verdachte nog geen crimineel is aangezien deze nog niet veroordeeld is, is het rond uit suggestief en racistisch.

En ook al gaat het bij het onderzoek van RTL nieuws om verdachten, worden er andere factoren zoals leefomstandigheden, armoede en het etnisch profileren van de politie wat aan de orde van de dag is. Ben je niet blank dan ben je al snel verdacht in veel wijken in Nederland.

De media spelen wel vaker een rol in het aanwakkeren van racistische onderbuikgevoelens in de samenleving. Anti-Fascistische Actie Den Haag vindt dat hier per direct een einde aan moet komen en beraad zich op acties.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Artikelen, Nieuws

Reacties zijn gesloten.