Burgemeester legt beperkingen op aan protest Stop racisme! Stop bezuinigingen!

21-09-2013stopracismeflyerA5voorkantOp 21 september zal er een manifestatie plaatsvinden in Den Haag onder het motto: ‘Stop racisme! Stop de bezuinigingen!’ Deze dag willen wij een geluid laten horen tegen de PVV die dezelfde dag ook in Den Haag protesteert, en tegen de onacceptabele bezuinigingen die het VVD / PvdA kabinet wil doorvoeren.

Inmiddels heeft de burgemeester van Den Haag beperkingen opgelegd aan onze manifestatie. De reden daar voor is volgens de burgemeester dat er wel is extreem rechtse figuren spontaan naar Den haag zouden kunnen komen. De beperkingen houden in dat wij niet op door ons aangemelde plek, het Koningin Julianaplein voor het Centraal Station, mogen manifesteren. Omdat wij juist de mensen willen bereiken die geconfronteerd worden met het racistische gedachtegoed van de PVV is dit voor ons niet acceptabel. Daarom zijn wij in beroep gegaan tegen deze beperkingen. Op donderdag 19 september om 11:00 zal ons bezwaar in een voorlopige voorziening worden behandeld door de rechtbank in Den Haag. Deze zitting is openbaar.

Zodra de rechtbank uitspraak heeft gedaan zullen wij dit op onze website zetten. Het is belangrijk om in tijden van crisis te waken voor xenofobe en racistische tendensen in de samenleving. In heel Europa zijn extreem-rechtse partijen aan een opmars bezig, zoals bijvoorbeeld in Griekenland waar de fascistische partij Gouden Dageraad groot is geworden en waar racistisch geweld aan de orde van de dag is. Zo werd dinsdag nog een anti-fascist en rapper door een lid van Gouden Dageraad doodgestoken.

Het is hard nodig om tegen de bezuinigingen en uitbuiting door banken etc. in verzet te komen. Maar we moeten ons niet voor het karretje van politieke partijen laten spannen, omdat zij liever een zondebok aanwijzen dan dat ze naar het onderliggende probleem kijken.

Kom naar de manifestatie en laat je horen tegen racisme en tegen de bezuinigingen!

http://www.afanederland.org

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.