AFA Den Haag verspreid duizenden flyers en posters

spandoek09-09-2013Vandaag (09-09-2013) heeft Anti-Fascistische Actie (AFA) Den Haag een flyeractie gehouden in de Haagse Schilderswijk voor de aankomende manifestatie: “Stop racisme! Stop bezuinigingen!” die op 21 september aanstaande zal plaatsvinden in Den Haag.

Bij de Haagse Markt werden duizenden flyers uitgedeeld, maar ook in ruim honderd winkels en buurthuizen werden posters opgehangen en flyers neergelegd. Bijna iedereen reageerde positief: mensen vinden het hard nodig dat er een geluid komt tegen racisme en de bezuinigingen. Enkele activisten hingen ook posters op straat. In totaal werden er ruim 3300 flyers en honderden posters verspreid.

flyeren09-09-2013Op 21 september zullen wij een geluid laten horen tegen de PVV, die dezelfde dag ook in Den Haag protesteert, en tegen de onacceptabele bezuinigingen die het VVD / PvdA kabinet wil doorvoeren.

Het is belangrijk om in tijden van crisis te waken voor xenofobe en racistische tendensen in de samenleving. In heel Europa zijn extreem-rechtse partijen aan een opmars bezig, zoals bijvoorbeeld in Griekenland waar de fascistische partij Gouden Dageraad groot is geworden en waar racistisch geweld aan de orde van de dag is.

posterwinkel09-09-2013Het is hard nodig om tegen de bezuinigingen en uitbuiting door banken etc. in verzet te komen. Maar we moeten ons niet voor het karretje van politieke partijen laten spannen, omdat zij liever een zondebok aanwijzen dan dat ze naar het onderliggende probleem kijken.

Terwijl de bankdirecteuren zich blijven verrijken over de ruggen van mensen die het al niet breed hebben, wordt er volop bezuinigd op sociale zekerheden zoals de zorg, de AOW en het onderwijs. Bibliotheken en jeugdcentra worden gesloten omdat er zogenaamd geen geld voor zou zijn. Maar er is geld genoeg, alleen wordt dat niet eerlijk verdeeld. Dat is het probleem en daar moeten we wat aan doen!

Wil je helpen posters en flyers verspreiden stuur dan een e-mail naar afa (at) afanederland.org

Kom naar de manifestatie en laat je horen tegen racisme en tegen de bezuinigingen!

Locatie: Plein voor Centraal Station, Den Haag
Tijd: 12:00

Meer informatie: http://www.afanederland.org
Facebook event: https://www.facebook.com/events/504591266284790/

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actie, Nieuws

Reacties zijn gesloten.