Verslag: Lawaaidemo detentiecentrum Alphen a/d Rijn

7 Jaar na de brand in het detentiecentrum Schiphol, waar 11 mensen omkwamen, was er vandaag (27-10-2012) een landelijke actie dag bij 6 detentiecentra en AZC’s. Ook bij het detentiecentrum Alphen aan den Rijn voerde zo’n 25 mensen actie uit solidariteit met de vluchtelingen die daar gevangen zitten.

Actie begon aan de voorkant waar niemand leek te zitten. Aan de zijkant van het complex zaten wel mensen. Hier kon door een rooster boven het raam over en weer gepraat en geschreeuw worden. Er was goed contact mogelijk waardoor enkele vluchtelingen hun verhaal konden doen.
“Is dit dan democratie?” schreeuwde iemand van uit zijn cel.

De omstandigheden in het detentiecentrum zijn erg slecht. Mensen die er opgesloten zitten hebben slechte zorg, geen rechten, nauwelijks tijdverdrijf en slecht eten. Kom je in verzet dan wacht de isoleercel, waar je al helemaal niets hebt. Mensen die gevlucht zijn en op zoek zijn naar een plek om een beter bestaan op te bouwen worden hier opgesloten en weggepest in plaats van te worden geholpen. Het is daarom belangrijk deze mensen te ondersteunen en te laten merken dat er wel degelijk mensen zijn in Nederland die dit inhumane beleid afkeuren.
Maar het gaat ons niet alleen om de slechte omstandigheden in de uitzetcentra. Het Nederlandse immigratiebeleid in het algemeen is een schandalige politiek van uitsluiting en onderdrukking. Dit immigratiebeleid dient om het kapitalistische systeem in stand te houden. Een systeem dat in het Westen veel rijkdom gecreëerd heeft door middel van onderdrukking en uitbuiting van de rest van de wereld. Dit resulteert daar in honger, armoede, oorlog en vervolging, waarvoor mensen op de vlucht slaan. Het is stuitend dat zij vervolgens hier in gevangenissen of de illegaliteit belanden.

Geen mens is illegaal! Bewegingsvrijheid van iedereen!

AFA Den Haag

Zie voor meer informatie over de andere acties de website van het No Border Netwerk

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actie, Nieuws

Reacties zijn gesloten.