Update: Lawaaidemo detentiecentrum Rotterdam/The Hague airport

Op zondag 16 september zal er een solidariteitsprotest plaatsvinden bij het detentiecentrum Rotterdam/The Hague airport, uit solidariteit met de vluchtelingen die daar vast zitten puur omdat zij niet de juiste papieren hebben. Hieronder vind je de laatste updates.

Protest live te volgen:
Het lawaaiprotest aanstaande zondag is live te volgen via Pink Noise internetradio. Pink Noise is een onafhankelijk mediacollectief in oprichting dat d.m.v. van livestreams en verslagen aandacht wil geven aan zaken die in de reguliere media onderbelicht blijven, of juist een andere kijk wil geven waar de reguliere berichtgeving te eenzijdig is. De nadruk ligt hierbij op buitenparlementaire acties.
http://pinknoise.puscii.nl

Ook is het protest te volgen via Twitter onder #geenmensisillegaal
https://twitter.com/afadenhaag

Verzamelpunt:
We verzamelen bij de Randstadrail (E) halte Melanchtonweg in Rotterdam om 14:15. Vanaf hier zullen we naar het detentiecentrum lopen. Vanuit Den Haag word er gezamenlijk gereisd en daar wordt verzameld om 13:15 op het Centraal Station.

Arrestantengroep en advocaten:
Wij achten de kans klein, maar mochten er zondag toch mensen worden gearresteerd, dan staan de arrestantengroep (AG) en 2 advocaten voor je klaar.
De AG is te bereiken op: 0647147321

Als je gearresteerd bent kun je naar advocaat Marieke Lindhout en/of Ineke van de Brüle vragen. Schrijf deze naam en het nummer van de AG op je arm.
Als je wordt gearresteerd zijn er een aantal zaken van belang:
– Je kunt er voor kiezen je identiteit niet kenbaar te maken (je blijft anoniem, ‘nn’).
– Verklaar niets over jezelf of anderen tijdens het politieverhoor. Ze kunnen en zullen dit alleen maar tegen jou of je mededemonstranten gebruiken, het zal je niet helpen eerder vrij te komen (ook niet als ze zeggen dat dat wel zo is). Informatie die je wellicht zou kunnen vrijpleiten kun je na overleg met je advocaat in een eventuele rechtszaak inbrengen.
– Je hebt het recht je eigen advocaat te spreken, voordat de politie je gaat verhoren (vraag hier aub alleen in noodgevallen om) en als je eventueel in verzekering wordt gesteld. Accepteer geen piketadvocaat of smoesjes van de politie dat ze dit niet kunnen regelen.
– Je kunt in eerste instantie 6 uur (12 uur uur als je nn blijft) vastgehouden worden (uren tussen 12 uur ‘s nachts en 9 uur ‘s ochtends tellen niet mee).
– Voor alle gevallen waarin je in verzekering wordt gesteld geldt dat je maximaal 3 dagen en 15 uur kan worden vastgehouden voordat je wordt voorgeleid, wat betekend dat een rechter verder gaat beslissen of je nog langer vastgehouden mag worden.
– Als je nn blijft kun je in vreemdelingenbewaring gesteld worden, eis ook dan je eigen advocaat te spreken!
De arrestantengroep (‘AG’) is een groep mensen die op een veilige plek zit en eventuele arrestanten ondersteunt. Als je iemand opgepakt ziet worden bel dan de AG en geef zoveel mogelijk informatie (hoe ziet deze persoon er uit, waar is hij/zij gearresteerd, weet je waarvoor etc.) door. Geef geen namen van mogelijke nn-ers over de telefoon. Zie ook www.arrenstantengroep.org

Solidariteit met de mensen zonder papieren! Geen mens is illegaal!
Http://www.afadenhaag.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actie, Nieuws

Reacties zijn gesloten.