Vluchtelingenkamp Den Bosch ontruimd, inzameling stopgezet.

Met de eerdere acties in Ter Apel, Utrecht en Den Haag protesteren vluchtelingen al een jaar lang tegen een gedwongen leven op straat en het feit dat ze klem zitten: ze kunnen niet terug en krijgen ook geen
verblijfsvergunning.

Afgelopen maandag gingen 77 Somaliers, die in de vrijheidsbeperkende locatie Vucht (VBL) verbleven, uit protest de straat op. In de VBL moesten zij dagelijks stempelen en mochten ze de gemeente niet verlaten.
“We willen opvang en een verblijfsvergunning”, zegt één van hen. “De VBL is geen opvang, het lijkt meer een gevangenis, we mogen ook de gemeente niet verlaten. Terwijl sommigen van ons hier al acht maanden zitten”. Drie dagen lang protesteerde de vluchtelingen voor het IND kantoor te Den Bosch. Al snel voegde Irakezen zich bij de groep en groeide de groep snel groter.

Gister is het kamp ontruimd. Op de No Border network website is hier een uitgebreid artikel over te lezen.
De spullen die tot op heden zijn ingezameld in het Autonoom Centrum Den Haag, zullen wij opslaan voor een mogelijk volgende actie. De inzameling is op het moment stil gezet.

Wij roepen op tot solidariteit met alle vluchtelingen. Het is belachelijk dat mensen een waardig bestaan word onthouden. Mensen die gevlucht zijn en alles hebben achter gelaten moeten worden opgevangen en niet opgesloten of gedwongen op straat te leven!

Geen mens is illegaal!

Zie voor meer informatie over het vluchtelingenkamp in Den Bosch zie de website van het No Border Netwerk.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Reacties zijn gesloten.